Doe mee!

 

Wilt u helpen bij het verzamelen van 5.000 steunbetuigingen voor de referendumaanvraag? Hier leest u hoe:

  1. Zelf de digitale steunbetuiging invullen
  2. Verspreiden van oproepen per email naar uw eigen contacten
  3. Delen van oproepen op de social media (Facebook, Nextdoor, Whatsapp, Twitter, Instagram)
  4. Ondersteunen bij publieksacties op straat (neem hiervoor contact op met Han Dirks Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Onderaan deze pagina vindt u voorbeeldteksten die u kunt gebruiken op Email of social media.

Wij willen e.e.a. ondersteunen met een advertentiecampagne op digitale en fysieke media. Denk aan banners en aan krantenadvertenties. Hiermee zijn uiteraard kosten gemoeid. Mocht u financiële steun willen verlenen dan kan dat via deze link. U kunt ook zelf een donatie overmaken op rekening NL36INGB0009466863 t.n.v. Stichting Vrienden van het Roomburgerpark te Leiden onder vermelding van “donatie”. De Stichting heeft de ANBI-status.

 

Voorbeeldtekst kort

Bent u VOOR of TEGEN een plastic hockeyveld in een Leids park?

 

Voorbeeldtekst lang

RED HET ROOMBURGERPARK

De gemeente wil een vierde hockeyveld van 6.000 m2 plastic aanleggen in het groene Roomburgerpark. Voor dit veld worden 67 bomen gekapt en verdwijnen duizenden vierkante meters openbaar groen. Het park krijgt daardoor hoge hekwerken, lichtmasten en geluidsoverlast. Een heel andere beleving voor de parkbezoeker. 

Dit "inrichtingsvoorstel Wijksportpark Roomburgerpark" kost de gemeente miljoenen in tijden van bezuinigingen. Het wordt doorgedrukt tegen de zin van de buurtbewoners in. De ruimte in Leiden, één van de meest versteende gemeenten van Nederland, staat ernstig onder druk. Wij hechten er waarde aan dat de inwoners van Leiden de ruimte hebben om te recreëren in stadsparken.  

Leidens "groenste college ooit" staat op het punt om dit kostbare, niet-duurzame inrichtingsvoorstel door te zetten. Alleen samen houden wij dit tegen, met een referendum. 

Teken daarom nu voor een referendumaanvraag!

Stuur deze boodschap door naar zoveel mogelijk mensen!

RED HET ROOMBURGERPARK flyer download u hier.